Beauty komt in alle maten

Grote maten mode Ermelo

“Plus size” verwijst naar de volheid, de extra centimeters die zo’n persoon van nature heeft. Daarom is de term “plus size” meer omvattend. Het betekent, in zijn geheel, dat een persoon een zekere hoeveelheid goed spul bezit. Bovendien heeft zij maat 30 en dus maat 5. Ze is natuurlijk slank, maar niet mager. Ze is eerder een volle vrouw.

Deze term moet echt met een korreltje zout genomen worden. Het is niet omdat hij zo groot is, dat iedereen die aan deze beschrijving voldoet ook dun is. Philippe Rodriaux, een zeer beroemde Franse danser en model, werd vaak “plus-size” genoemd en dat bracht nogal wat verkeerde denkbeelden teweeg. Als gewone consumenten konden wij geen reden bedenken om ons te schamen voor de inhoud van dit artikel. De bevriende danser van de heer Rodriaux, stylist Christophe Lessard, legde echter aan een Franse televisiezender uit, dat Danielle in feite “slechts” maat 10 had. Maar als een gemiddelde maat 14-16, had mevrouw Danielle inderdaad overgewicht.

Wat heeft dit met mode te maken? Mode, net als elke andere industrie, heeft beledigende woorden of beelden die ermee geassocieerd worden. Het is bijvoorbeeld volkomen aanvaardbaar om een bloedzuigervreter af te beelden als een getatoeëerde, kettingzaagdragende, sigarettenverslindende dame met overgewicht. Het is echter niet aanvaardbaar dat een persoon van totale omvang (hoe schadelijk ze ook mogen zijn om naar te kijken) wordt afgebeeld als een passende beschrijving van de verkoopster van uw plaatselijke supermarkt.

Dit brengt ons dan weer bij de kwestie van culturele gepastheid. Het ergste wat kan gebeuren is slaapkledij die te veel buikspieren toont of toch weer laat zien dat frumpiness gewenst is. Het dragen van een capuchon met de kleur van je onderkleding of een ander gewenst kledingstuk is een modefout van de hoogste orde, en is een van de weinige modefouten die niet uitsluitend bedoeld zijn om te provoceren. Onderkleding outfits die bedoeld zijn om te provoceren zijn berucht voor het tonen van lederen vastgebonden britten en lijken geen ander doel te hebben dan gevaarlijk en onaanvaardbaar over te komen.Dit laat plus-size vrouwen geen andere keuze dan te dragen wat ze zijn. Het beste advies is om kleren te kopen die je echt graag draagt en niet om ze te dragen omdat ze in de mode zijn.

De stranden van Capriathi zullen waarschijnlijk een meer liberale eeuwenoude regel hebben die het meebrengen van kleding in Play voorschrijft, terwijl er meer en meer winkels zijn, zowel on-line als off-line, die kleding verkopen in een grote verscheidenheid van maten, stoffen, ontwerpen, stijlen, en kleuren. Dit wil echter niet zeggen dat de sarong, niettegenstaande zijn populariteit, volledig is uitgebannen. Sommige dunne vrouwen kunnen een jurk in sarong-stijl goed staan. Op dezelfde manier kan een om de hals gedrapeerde sjaal, het haar dat nog om de hals bengelt en een lager uitgesneden topje mooi staan. Al deze stijlen, in zowel D als G hierboven, kunnen comfortabel worden gedragen in vele stijlen, maar er is waarschijnlijk geen grappige manier om een magere vrouw er voller uit te laten zien, hoewel sommige vrouwen dat een wenselijk doel zouden vinden, vinden anderen dat het vraagt om een onbeschoft kostuum.

Hoewel Afrikaanse oorbellen (in vele, maar zeker niet alle kleuren) en misschien ook parelsnoeren (in bling-tone of roze, leeftijdsgebonden, en vaak met een halssnoer) voorbeelden zijn van deze artikelen die “mainstream” zijn geworden, zijn de echte succesdames vaak leveranciers van één zeer onderscheidend artikel: de hoofdsjaal. Dit is een soort kledingstuk dat traditioneel om het hoofd wordt gevouwen of gedrapeerd; de uiteinden van de sjaal worden gewoonlijk zo geplaatst dat zij vrij kunnen hangen; maar er zijn ook uiterst elegante sjaals met zijden ruches die bedoeld zijn om stijlvol diagonaal over de schouders van de dame te worden gedragen, met de uiteinden af en toe naar beide zijden of naar de rug van de hand gericht. Vaak, met een zeer hoge sandaal met riempjes die de trend voortzet, is het resultaat dat het geheel eruitziet als een bijna complete schedel, met alleen de ogen en het neusgedeelte mooi gedetailleerd daarbuiten. Echter, de echtheid van deze look vereist dat de sjaal zowel lang genoeg om te vallen ongeveer de vier centimeter voorbij de onderkant van de broek flap en Idealiter de sjaal moet beidal, met ontwerpen van bloemen, ruches of cirkelvormige patronen, of zelfs rok-achtige.Ook, laat het niet verwarren met een onderhemd; dat ziet eruit als een zeer lange sjaal op een vrouw met een lang gezicht.

Kanttekening: het kennen van uw lichaamsvorm is belangrijk bij het kiezen van uw plus size kleding. In principe, als je een paar curvy oren en neus met een borst die meer of minder dan de gemiddelde grootte, moet u een plus size kleding of grotere clutch bag.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.