De juiste verrekijker kiezen

Hoe kiest u de juiste verrekijker?

Omdat verrekijkers van vitaal belang zijn voor een gemakkelijke navigatie door het bos of de woestijn, moet de keuze van de juiste verrekijker zorgvuldig worden overwogen. Er zijn vele soorten verrekijkers op de markt die verschillende functies kunnen hebben.

De verrekijker met geïntegreerde flitser is speciaal bedoeld voor fotograferen, terwijl de verrekijker met live warmtebeeld beelden van superieure kwaliteit biedt wanneer u niet door de dichte jungle kunt dringen. De compacte verrekijker is een tweewegverrekijker, zodat u zowel de verrekijker als de camera kunt meenemen.

Wat zijn de verschillende soorten verrekijkers?

Een standaard verrekijker is ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Hij wordt geleverd met een bevestigd statief of driepoot en een zekere afstand tussen de twee uiteinden. Ze hebben vaak een gouden coating en zijn vaak fl Spray-on gekleurd. Ze zijn geschikt voor gebruik op ruw terrein en worden vaak geleverd met doppen ter bescherming tijdens het opbergen.

Compacte verrekijkers hebben een kleinere objectieflens, wat betekent dat het licht door een van de gaatjes naar binnen valt. Ze worden doorgaans geleverd met BAK4-prisma’s en ongeacht het aantal gebruikte prisma’s is de verrekijker altijd waterdicht.

Verrekijkers voor extreme safari’s worden geleverd met zeer krachtige telescopen, meestal van het type met meerdere lenzen of met verwisselbare lenzen. De prisma’s zijn bedekt met rubber voor extra grip en de telescopen zijn 100% waterdicht. Deze zijn uiterst duurzaam en het belangrijkste voordeel is de extreme helderheid wanneer men door de Leren plankdragers kijkt.

Het meest geschikt voor extreme omstandigheden zijn compacte verrekijkers, bedoeld voor echt grote kijklandschappen. Ze zijn waterdicht, duurzaam en ook stijlvol. Het beeld is dichter bij elkaar afgesneden dan bij gewone verrekijkers, wat even wennen is, zodat het moeilijk is om te zien wat er eigenlijk om u heen gebeurt.

Het verrekijkerassortiment gaat tot een vergroting van 420x, wat absoluut uitstekend is. U zou deze verrekijker over een afstand van 100 m moeten bekijken om het verschil te kunnen zien. De kosten om dit niveau te bereiken liggen ver buiten het bereik van de meeste mensen.

Het belangrijkste kenmerk van een verrekijker is dat hij het beschikbare licht kan benutten om een scherp, helder beeld te produceren. De gebruikte BAK4 prismakijker heeft een coating voor regenvlekken, UV-overbelichting treedt op, als het beeld wordt vergroot vervagen de vlekkleuren en wordt het beeld wazig. Om dit probleem te voorkomen, moet u, nadat u hebt besloten welke soort voor u geschikt is, op zoek gaan naar een objectief met BAK4 prismacoating.

De mogelijkheid om scherp te stellen is het belangrijkste kenmerk van een verrekijker. De gebruikte BAK4 prismakijker heeft een ergonomisch gezichtsveld, dat compatibel is met de Button Hole Helmet, zodat de scherpstelling kan worden aangepast aan het comfort van de kijker. Als u geen bril hebt, zal de BAK4 Optic u begeleiden bij het gebruik van de verrekijker.

Deze modellen hebben Eye Clarity Series Bars, die ervoor zorgen dat de touscule goed is uitgelijnd zodat u er gemakkelijk naar kunt kijken, of u er nu vanaf de grond of vanaf een hoger gelegen punt naar kijkt.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.